Hajutunnistus   

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.
Hajutunnistuskoulutus tarkoittaa ns. erikoisetsinnän pohjataitoja, kun koiralle opetetaan jonkin sille luontaisesti merkityksettömän hajun tunnistaminen, etsintä ja ilmaiseminen. Koulutus pilkotaan osiin ja koiralle rakennetaan motivaatio hajua kohtaan, hajun etsimiseen ja ilmaisemiseen. Hajutunnistuskurssilla harjoitellaan jokaisen itse valitsemalla kohdehajulla hajutunnistus, ilmaisu ja etsintä. Ilmaisukäytöksenä suositellaan käytettävän jotain koiran osaamaa käytöstä. Harjoittelu aloitetaan kurssilla ilmaisukäytöksen kautta. Treenien eteneminen ja painotus suunnitellaan jokaiselle koirakolle omien tavoitteiden mukaan. Tällä kurssilla voit esimerkiksi opettaa koiran tunnistamaan sienen hajun, ilmaisemaan ja etsimään sitä (kurssin aikana ei ihan vielä valmista sienikoiraa saa, mutta hyvän alun kylläkin!). Kohdehajuja voi olla myös esim. avaimet, Kong-lelu, nosework-hydrolaatti, mauste, tee jne. Osallistujat hankkivat harjoitustarvikkeet ja kohdehajut itse. Kouluttajan kautta voi ostaa tarvikkeita ja nosework-hydrolaatteja. Ensimmäinen kurssikerta järjestetään luentona eikä silloin tarvitse koiraa mukaan. 

Kenelle kurssi sopii?

Kurssille osallistumisen alaikäraja on 6kk. Tämä kurssi on suunniteltu hajutunnistuksen parissa aloitteleville, joten aikaisempaa kokemusta hajutyöskentelystä ei tarvita. Huom! Kurssille voi kuitenkin osallistua myös koirakko, joka tarvitsee esimerkiksi ilmaisuvarmuutta oman opitun, jo tutun hajun etsintään. 

Kurssin kouluttaja

Kurssin ohjaa hajutyöskentelyyn erikoistunut eläintenkouluttaja (at.) Liisa Pennanen.

Mitä kurssille tarvitsee mukaan?

Ota kurssille mukaan vesikuppi, normaali talutin, panta tai valjaat, koirasi lempilelu, sekä runsaasti koiralle mieleisiä makupaloja. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi kurssikirjeen, joka sisältää kaiken tarvittavan tiedon kurssille osallistumisesta.