Nosework tutuksi   

elokuu
syyskuu
lokakuu

Mitä Nosework on?

Nosework -harrastuslaji kehitettiin alunperin Yhdysvalloissa, kun huomattiin hajutyöskentelyn parantavan rescuekoirien hyvinvointia. Nosework on koirille hauskaa puuhastelua, tehokasta aktivointia ja helppoa toteuttaa kotioloissa, mutta myös tavoitteellista harrastusta, mikäli tähtäimenä on kilpaileminen. Kouluttaminen perustuu palkitsemiseen ja koiran oman toiminnan kannustamiseen. 

Mitä Nosework tutuksi -kurssilla oppii?

\nNosework tutuksi -kurssilla tutustutaan hajutyöskentelyyn, ja koira oppii tunnistamaan 1-koeluokan hajun, eucalyptuksen. Kurssilla harjoitukset ja suoritukset tehdään yksi koirakko kerrallaan, joten kurssi soveltuu myös sellaisille koirille, jotka eivät pysty työskentelemään ryhmässä muiden koirien läsnäollessa. Koirat odottavat vuoroaan autossa, josta ne haetaan vuorotellen työskentelemään. Ryhmään otetaan max neljä koirakkoa, ja yhden treenin kesto on 90 minuuttia, riippuen montako koiraa ryhmässä on. Tutustumiskurssin kesto on viisi viikkoa, hintaan sisältyy tarvikkeet, joilla pääsee kotona harjoittelun alkuun. Kurssi alkaa luennolla, jolla osallistujat saavat kuvan koulutusprosessista kokonaisuudessaan. Luentokerralla ei tarvita koiria mukaan. Luennolla käsitellään myös muita tärkeitä hajutyöskentelyssä huomioitavia asioita. Huom! Ryhmä kokoontuu peräkkäisinä viikkoina aina samana ajankohtana, jos ei muuta ilmoiteta! 

Kenelle kurssi sopii?

Kurssille osallistumisen alaikäraja on 6kk. Tämä kurssi on tarkoitettu vasta lajin parissa aloitteleville, joten aikaisempaa kokemusta hajutyöskentelystä ei tarvita. Jos olet koirasi kanssa harrastanut aiemmin Noseworkia ja koirallasi on lajin perustaidot hallussa, voit kysyä sopivaa jatkoryhmää! 

Kurssin kouluttaja

Kurssia ohjaa hajutyöskentelyyn erikoistunut eläintenkouluttaja (at.) Liisa. 

Mitä kurssille tarvitsee mukaan?

Ota kurssille mukaan vesikuppi, normaali talutin, panta tai valjaat, koirasi lempilelu, sekä runsaasti koiralle mieleisiä makupaloja. Kurssin hinta sisältää tarvikkeet, joilla pääsee kotona harjoittelun alkuun. \n \nIlmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi kurssikirjeen, joka sisältää kaiken tarvittavan tiedon kurssille osallistumisesta.