Virikkeistämiskurssi   
Kesto3 x 50 min
Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.
Tuntuuko, että koirallasi riittää virtaa enemmän kuin sinulla? Haluaisitko, että koirasi nukahtaisi rauhallisena ja tyytyväisenä iltaisin? \n \nJokaisen koiranomistajan on tärkeää ymmärtää mitä tarkoitetaan lajityypillisillä käyttäytymistarpeilla, ja miten niiden täyttäminen vaikuttaa koiran hyvinvointiin. Jo koiraa hankkiessamme, meidän tulisi pelkän ulkomuodon sijaan kiinnittää huomiota myös siihen, minkälaisiin työtehtäviin valitsemamme rotu on jalostettu.  Jokainen koira kuitenkin rodusta riippumatta kaipaa paitsi vapaana liikkumista, myös "aivojumppaa", ja vain mielikuvitus on rajana mitä kaikkea voimme keksiä koiran energiaa ja työskentelyintoa purkaaksemme. 

Mitä kurssilla oppii?

Kurssilla opitaan eri virikeryhmistä, ja miten niiden sisältämiä asioita voi hyödyntää arjessa parantaakseen koiran hyvinvointia. Kurssilla tehdään erilaisia koiraa aktivoivia harjoituksia, joita koirakot lähtevät soveltamaan omaan arkeensa. Tavoitteena on myös saada ohjaajat ymmärtämään paremmin koiran omaehtoisen tarjoamisen kautta tapahtuvaa oppimis- ja koulutusprosessia, jonka seurauksena minkä tahansa uuden asian opettaminen arjessa on helpompaa. Lisäksi kurssilla pohditaan yhdessä oman koiran virikkeistämistä päämääränä kokonaisvaltainen hyvinvointi.  Kurssilla ovat oppimassa sekä koira että ohjaaja. Ohjaajana voi toimia aikuinen tai nuori, joka hallitsee koiran. Murren kursseille perheenjäsenet ovat tervetulleita seuraamaan, mutta koiralle selkeintä on, että kurssilla vain yksi ohjaa. Näin saadaan parhaat oppimistulokset kurssin aikana. Muiden perheenjäsenien kannattaakin harjoitella kurssilla neuvottuja harjoitteita kotiympäristössä. Ryhmä kokoontuu aina peräkkäisinä viikkoina samana ajankohtana kuin aloitus, jos ei muuta ilmoiteta. Kurssi järjestetään Murren lämpimässä koulutushallissa.

Kenelle kurssi sopii?

Kurssille ei ole ikä- tai pohjataitovaatimuksia, vaan kaikki ovat tervetulleita. Kurssi soveltuu myös erinomaisesti pentujen sosiaalistamiskurssiksi. 

Kurssin kouluttaja

Kurssin ohjaa eläintenkouluttaja (at.) Liisa Pennanen. 

Mitä kurssille tarvitsee mukaan?

Ota kurssille mukaan koiralle vesikuppi, vettä, taukomatto (esimerkiksi pyyhe tai viltti), talutushihna sekä runsaasti koirallesi mieluisia makupaloja. Kun ilmoittaudut kurssille, saat sähköpostiisi kurssikirjeen, joka sisältää kaiken tarvittavan tiedon kurssille osallistumisesta.