Hienosti Hihnassa   
Kesto4 x 50 min
elokuu
syyskuu

Miksi Hienosti Hihnassa -kurssi on hyödyllinen?

Hallittu hihna- ja ohituskäytös vaatii koulutusta samoin kuin mikä tahansa muukin käytös. Yksikään koiranpentu ei ole syntynyt panta kaulassa eikä näin ollen voi osata kytkettynä kulkemista ilman harjoittelua. Useimmiten hihnassa vetäminen ja ohitusongelmat kulkevat käsi kädessä. Paitsi, että remmissä räyhäävän koiran omistajaa hävettää ja harmittaa, ei remmiräyhälläkään ole hyvä olla vaan se on stressaantunut ja saattaa jopa kärsiä remmissä tempomisesta aiheutuvista kivuista. 

Mitä kurssilla oppii?

Kurssilla keskitytään mm. hihnatekniikkaan, kontaktiin, sekä vastaehdollistamiseen. Käytämme oppimispsykologiaan ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvia koulutusmenetelmiä. Jotta koira pystyy ylipäätään omaksua uusia toimintatapoja, sen tulee pystyä keskittymään, ja näin ollen myös rauhoittumaan. Siksi kurssilla harjoitellaan myös rauhoittumista erilaisten hihna- ja ohitusharjoitteiden ohella. Ryhmä kokoontuu peräkkäisinä viikkoina aina samana ajankohtana kuin aloitus, jos ei muuta ilmoiteta. 

Kenelle kurssi sopii?

Kurssi sopii koirille, jolla on parannettavaa hihnakäytöksessä, tai haluat lenkeistänne sujuvampia ja mukavampia molemmille osapuolille. Huom! Kurssi ei kuitenkaan sovellu voimakkaasti reaktiivisille koirille. Tällöin Yksityiskoulutus voi olla paras vaihtoehto aloittaa yhteisen sävelen rakentaminen. 

Kuka kurssin ohjaa?

Kurssin ohjaa eläintenkouluttaja (at.) Krista Akkanen. 

Missä koulutus pidetään?

Harjoituksia tehdään sekä Murren lämpimässä koulutushallissa, että ulkona piha-alueella sään salliessa. Kirjoitathan ilmoittautuessasi lisätietokenttään, minkälainen hihnakäytöshaaste sinulla on koirasi kanssa! 

Mitä koulutukseen tarvitsee mukaan?

Ota kurssille mukaan koiralle vesikuppi, taukomatto (esimerkiksi pyyhe tai viltti), tavallinen talutin sekä runsaasti koirallesi mieluisia makupaloja.  Kun ilmoittaudut koulutukseen, saat sähköpostiisi ohjeet, jotka sisältävät kaiken tarvittavan tiedon kurssille osallistumisesta.