Perustaitokurssi

Kesto
5 x 50 min
Sijainti
Vanhankirkontie 51, Hattula (Katinala)

110 
marraskuu 29 / ke 18:00
Krista
110 
tammikuu 16 / ti 18:00
Krista

Linnan Murren Perustaitokursseja alkaa maanantasin, tiistaisin ja keskiviikkoisin, ja ryhmä kokoontuu peräkkäisinä viikkoina aina samana ajankohtana kuin aloitus, jos ei muuta ilmoiteta.

Mitä Perustaitokurssilla oppii?

Murren Perustaitokurssilla opit kouluttamaan koirallesi arjen taitoja, jotka toivoisit koirasi hallitsevan tilanteessa kuin tilanteessa. Kurssimme tavoitteena on lisätä ymmärrystäsi koirasi käyttäytymisestä ja oppimisesta, sekä perehtyä positiivisen koulutuksen menetelmiin. Kurssilla harjoitellaan erilaisia arjessa tärkeitä taitoja, kuten rauhoittumista, luopumista, luoksetuloa ja hihnassa kulkemista. Lisäksi kurssin aikana käydään läpi aktivointia ja virikkeistämistä, joka lisää koiran hyvinvointia.

Jokainen yhdessä tehty harjoitus vahvistaa koiran ja omistajan suhdetta, ja hallinnassa olevalle koiralle voi myös tarjota enemmän koiran kaipaamia koiramaisia vapauksia. Lisäksi esimerkiksi hallittu hihnakäytös vähentää koiran mahdollisia fyysisiä kipuja ja sekä koiran että omistajan stressiä.

Kurssilla ovat oppimassa sekä koira että ohjaaja. Ohjaajana voi toimia aikuisen sijaan myös nuori, joka hallitsee pennun. Murren kursseille perheenjäsenet ovat tervetulleita seuraamaan, mutta koiralle selkeintä on, että kurssilla vain yksi ohjaa. Näin saadaan parhaat oppimistulokset kurssin aikana. Muiden perheenjäsenien kannattaakin harjoitella kurssilla neuvottuja harjoitteita kotiympäristössä.

Kurssi järjestetään lämmitetyssä Murren koulutushallissa.

Kenelle kurssi sopii?

Kurssille ovat tervetulleita kaikenikäiset koirat, myös pennut, jos Pentukurssien aikataulut eivät sovi. Huomaathan kuitenkin, ettei kurssi sovi voimakkaasti reaktiivisille koirille, eli jos koirasi reagoi muihin koiriin esimerkiksi haukkumalla, otathan yhteyttä ennen kurssille ilmoittautumista.

Kuka kurssin ohjaa?

Kurssin ohjaa eläintenkouluttaja (at.) Krista Akkanen.

Mitä kurssille tarvitsee mukaan?

Ota kurssille mukaan koiralle vesikuppi, taukomatto (esimerkiksi pyyhe tai viltti), talutushihna sekä runsaasti koirallesi mieluisia makupaloja. Kun ilmoittaudut kurssille, saat sähköpostiisi kurssikirjeen, joka sisältää kaiken tarvittavan tiedon kurssille osallistumisesta.