Murre Sienimetsällä

Kesto
5 x 90min
Sijainti
Vanhankirkontie 51, Hattula (Katinala)

135 
kesäkuu 22 / to 19:30
Liisa

Mitä Murre Sienimetsällä -kurssilla oppii?

Koiran hajuaistista on paljon hyötyä myös sienimetsällä. Kun koira osaa etsiä ja ilmaista sienet ohjaajalleen, tulee sienestyksestä kiva yhteinen harrastus.  Murre Sienimetsällä -kurssilla tutustutaan hajutyöskentelyyn, ja koira opetetaan tunnistamaan tietyn sienilajin haju, lisäksi sille opetetaan myös ilmaisukäytös. Kurssilla harjoitukset ja suoritukset tehdään yksi koirakko kerrallaan, joten kurssi soveltuu myös sellaisille koirille, jotka eivät pysty työskentelemään ryhmässä muiden koirien läsnäollessa. Koirat odottavat vuoroaan autossa, josta ne haetaan vuorotellen työskentelemään. Kurssilaiset tuovat oman kohdehajunsa (sienet) ja aloittaa voi myös ns.harjoitushajulla (joka myöhemmin vaihdetaan varsinaiseen kohdehajuun). Kurssi alkaa luennolla, jolla osallistujat saavat kuvan sienikoiran koulutusprosessista kokonaisuudessaan. Luennolla käsitellään myös muita tärkeitä hajutyöskentelyssä huomioitavia asioita.

Ryhmään otetaan max neljä koirakkoa, ja yhden treenin kesto on 90 minuuttia. Tutustumiskurssin kesto on viisi viikkoa ja ryhmä kokoontuu joka viikko aina samana ajankohtana, jos ei muuta ilmoiteta!

Kenelle kurssi sopii?

Kurssille osallistumisen alaikäraja on 6kk. Tämä kurssi on tarkoitettu vasta lajin parissa aloitteleville, joten aikaisempaa kokemusta hajutyöskentelystä ei tarvita.

Kurssin kouluttaja

Kurssia ohjaa hajutyöskentelyyn erikoistunut eläintenkouluttaja (at.) Liisa.

Mitä kurssille tarvitsee mukaan?

Ota kurssille mukaan oma kohdehaju (sienet), vesikuppi, normaali talutin, panta tai valjaat, koirasi lempilelu, sekä runsaasti koiralle mieleisiä makupaloja.

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi kurssikirjeen, joka sisältää kaiken tarvittavan tiedon kurssille osallistumisesta.