Ilmaisukurssi

Kesto
4 x 90 min
Sijainti
Vanhankirkontie 51, Hattula (Katinala)

105 
heinäkuu 7 / pe 17:00
Liisa
Lisäinfo

Mitä Ilmaisukurssilla oppii?

Ilmaisukurssilla harjoitellaan hajutyöskentelyn ilmaisukäytöstä osallistujien valitseman kohdehajun tai ns. harjoitushajun avulla. Koiran ei tarvitse ennestään osata mitään kohdehajua. Vahva suositus onkin treenata ilmaisua harjoitushajulla, esim. Kong-lelulla.

Jos koirallasi on ongelmia nykyisen ilmaisun kanssa, monesti helpointa on opettaa kokonaan uusi ilmaisukäytös. Tällöin myös uuden ilmaisun rakentaminen kannattaa aloittaa harjoitushajulla, ja siirtää valmis ilmaisu varsinaiseen kohdehajuun. Kurssi alkaa luennolla, jolloin  osallistujat saavat kuvan ilmaisukäytöksen koulutusprosessista kokonaisuudessaan.

Kurssilaiset tuovat itse mukanaan oman harjoitushajunsa (joka myöhemmin vaihdetaan varsinaiseen kohdehajuun).

Huom! Ryhmä kokoontuu peräkkäisinä viikkoina aina samana ajankohtana, jos ei muuta ilmoiteta!

Kenelle Ilmaisukurssi sopii?

Kurssi on suunniteltu erityisesti Nosework -ilmaisuja ajatellen, mutta kohdehaju voi kurssilla olla mikä tahansa. Osallistuville koirille suosittelemme 6kk alaikärajaa.

Ryhmään otetaan max neljä koirakkoa, ja yhden treenin kesto on noin 90 minuuttia, riippuen montako koiraa ryhmässä on. Kurssilla harjoitukset ja suoritukset tehdään yksi koirakko kerrallaan, joten kurssi soveltuu myös sellaisille koirille, jotka eivät pysty työskentelemään ryhmässä muiden koirien läsnäollessa. Koirat odottavat vuoroaan autossa, josta ne haetaan vuorotellen työskentelemään.

Kurssin kouluttaja

Kurssia ohjaa hajutyöskentelyyn erikoistunut eläintenkouluttaja (at.) Liisa.

Mitä kurssille tarvitsee mukaan?

Ota kurssille mukaan oman harjoitushajun lisäksi vesikuppi, vettä, ei- kuristava panta tai valjaat, normaali talutin, koirasi lempilelu sekä runsaasti koiralle mieleisiä makupaloja.

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi kurssikirjeen, joka sisältää kaiken tarvittavan tiedon kurssille osallistumisesta.