Arki- Rally-toko

Kesto
5 x 50 min
Sijainti
Vanhankirkontie 51, Hattula (Katinala)

110 
kesäkuu 28 / ke 18:00
Krista
110 
heinäkuu 18 / ti 19:00
Krista
110 
heinäkuu 30 / su 14:00
Krista
110 
syyskuu 26 / ti 18:00
Krista

Rally-toko on yhdistelmä tokoa, agilityä ja koiratanssia. Arki- Rally-tokossa tutustumme Rally-tokoon, mutta leikkimielisesti, ilman kilpailutavoitteita!

Mitä Arki- Rally-tokossa oppii?

Arki- Rally-toko tutustuttaa sinut ja koirasi rally-tokon iloiseen maailmaan ilman kilpailutavoitteita. Kurssilla tutustutaan alokasluokan liikkeisiin ja tehtäväkyltteihin, sekä harjoitellaan liikkeiden palasia, joista kokonaiset tehtävät rakentuvat. Kurssilla tehdään myös harjoitteita, jotka helpottavat tehtävien sujuvaa suorittamista, sekä kehittävät koiran kehonhallintaa, ja oppimiskykyä. Arki- Rally-toko on tarkoitettu koiran aktivoimiseksi, sekä koiran ja ohjaajan yhteistyön kehittämiseksi sellaisille koirakoille, jotka eivät suunnittele kilpailu-uraa.

Arki- Rally-toko on hauskaa ja iloista puuhaa niin koiralle kuin omistajallekin. Erilaisia tehtäväkylttejä on noin sata, eli harjoiteltavaa riittää, mikäli lajista innostuu. Kurssin jälkeen harrastusta voi jatkaa vakiryhmään säännöllisenä viikkovuorona tai Arki- rally-tokon jatkokurssille.

Kurssilla ovat oppimassa sekä koira että ohjaaja. Ohjaajana voi toimia aikuinen tai nuori, joka hallitsee koiran. Murren kursseille perheenjäsenet ovat tervetulleita seuraamaan (riippuen COVID-tilanteesta), mutta koiralle selkeintä on, että kurssilla vain yksi ohjaa. Näin saadaan parhaat oppimistulokset kurssin aikana. Muiden perheenjäsenien kannattaakin harjoitella kurssilla neuvottuja harjoitteita kotiympäristössä.

Kurssi järjestetään Murren koulutushallissa. Ryhmä kokoontuu peräkkäisinä viikkoina aina samana ajankohtana kuin aloitus, jos ei muuta ilmoiteta.

Kenelle kurssi sopii?

Arki- Rally-toko sopii rodusta riippumatta kaikille koirille ja rally-tokosta kiinnostuneille ohjaajille, joilla ei ole kilpailutavoitteita. Jos koirasi ei ole ennen osallistunut ryhmäkoulutukseen, suosittelemme alkuun esim. Perustaitokurssia. Osallistuvan koiran alaikärajaksi suosittelemme puolen vuoden ikää. Huomaathan myös, ettei kurssi sovi voimakkaasti reaktiivisille koirille.

Kurssin kouluttaja

Kurssin ohjaa eläintenkouluttaja (at.) Krista, joka harrastaa rally-tokoa omien koiriensa kanssa.

Mitä kurssille tarvitsee mukaan?

Ota kurssille mukaan koiralle vesikuppi, taukomatto (esimerkiksi pyyhe tai viltti), talutushihna sekä runsaasti koirallesi mieluisia makupaloja.

Kun ilmoittaudut kurssille, saat sähköpostiisi kurssikirjeen, joka sisältää kaiken tarvittavan lisätiedon kurssille osallistumisesta.