Liisa Pennanen

Olen Liisa Pennanen, eläintenkouluttajan ammattitutkinnon suorittanut koulutusohjaaja. Olen työskennellyt koirien koulutuksen parissa vuodesta 2009 asti, jolloin olin jo suorittanut Suomen Eläinkoulutuskeskus Oy:n ongelmakoirakouluttajan syventävät opinnot.

Aloitin sivutoimisena kouluttajana, ja nyt olen toiminut 10 vuotta eläinalan yrittäjänä. Kursseja olen pitänyt keikkatyönä eri koirakouluissa pääkaupunkiseudulla, Lahdessa, Hyvinkäällä ja Hämeenlinnassa.

Uusia työkaluja, sekä syvempää ymmärrystä ja osaamista koirien käytöksen muokkaamiseen hankin kouluttautumalla jatkuvasti lisää, ohjaamalla asiakkaita ja treenaamalla omien koirien kanssa. Eläimen hyvinvointi ja eettiset koulutusmenetelmät ovat periaatteitani, joista en tingi.

Hajutyöskentely on ollut erityinen kiinnostuksen kohteeni, ja olen ohjannut erilaisia hajutyöskentelykursseja 10 vuotta. Ennen noseworkin rantautumista Suomeen, pidin Hajutyötä kotikoirille-ryhmiä, joissa treenattiin hyvinkin saman tyyppistä erikoisetsintää kuin noseworkissa, mutta eri kohdehajuilla. Noseworkia olen kouluttanut niin kauan, kuin se on Suomessa ollut mahdollista, ja olen ollut myös mukana lajin harrastusyhdistyksessä puuhaamassa lajia Suomeen.

Omien koirieni kanssa olemme harrastaneet erikoisetsintää, noseworkia, tunnistusetsintää, sekä sienten etsintää.

Tällä hetkellä kotona asustavat sekarotuiset, rescuetaustaiset Sushi, Mursik ja Ulpu. Aktiivisemmat työ- ja harrastuskaverini ovat Mursik 4v. ja Ulpu 5v. Molemmat ovat harrastaneet jäljestystä ja noseworkia.

Ulpun kanssa opiskelemme lisäksi työkoirille suunnatulla, pitkällä hajutyöskentelykurssilla, tavoitteenamme hajutyöskentelytehtävä hyötykäyttöön. Mursik harrastaa noseworkia, ja sille kaavailen eläinetsijäkoiran uraa tulevaisuudessa. Eläkeläiskoira Sushi 12v. toimii nykyään enimmäkseen oloneuvoksena kotona.