Katja Silander

Olen Katja Silander, Turun Murren, sekä Linnan Murren toimipisteen perustaja, ja yrittäjä, eläintenkouluttaja (EAT., ja at.), sekä FM.

Olen koko elämäni harrastanut koiria ja hevosia, ja tällä hetkellä kotona asuvat valkoisetpaimenkoirat Suzi, Masi, Pii, Eemeli, Turo, beauceron Pimu, sekä kissat Pilli ja Pulla. Rotuyhdistyksemme (valkoinenpaimenkoira) toiminnassa olen jonkun verran mukana, ja olen myös kiinnostunut rodun jalostuksesta ja kasvatuksesta tehden yhteistyötä Boardhill kennelin kanssa. On ollut ilo saada kotiin kasvamaan jo kolme valkkaripentuetta, viimisimpänä sijoitusnarttu Nappiksen Boardhill I- pentue.

Omien koirieni kanssa harrastan rally-tokoa, tokoa ja noseworkia. Pimulla ja Piillä on rallysta koulutustunnukset RTK4. PImu on jo eläkkeellä täytettyään 10vuotta, Piin tavoite on saavuttaa Rally-tokon valionarvo, sekä TK1. Masilla on RTK2 ja TK1, aika näyttää jatketaanko vielä luokissa ylemmäs. Myös Juniori-ikäinen Eemeli starttasi loppukesästä ensimmäisen rally-tokokilpailunsa hienolla 92p tuloksella. Ikävä kyllä vaikean, mutta hallinnassa olevan, sairauden vuoksi taitava, ja aina innokas toko,-, rally- ja nosekoirani Suz (TK1, RTK3) on poissa kilpailukehistä.

Aktiivisen koiraelämän ulkopuolella minulle ehkä tärkein ’harrastus’ on matkailu, ja matkustellessakin eläimiin liittyvät hyvinvointikysymykset. Kirjoittamistani Blogiteksteistä voi lukea lisää mm. miten travellerina voi huomioida esimerkiksi katukoiria.

Jo vuosia sitten kiinnostukseni eläinten käyttäytymiseen, oppimiseen ja koulutukseen alkoi lisääntyä, ja vuonna 2011 hakeuduin opiskelemaan eläinkoulutusalaa Amieduun. Opiskeluaikoina alkoi kyteä ajatus omasta koirakoulusta, ja vuonna 2013 syntyi Turun Murre. Eläintenkouluttajan ammattitaitovaatimuksiin kuuluu käyttäytymistieteisiin, sekä oppimispsykologiaan perustuvat koulutusmenetelmät positiivisen vahvistamisen tekniikoin, ja näillä arvoilla myös Murrella toimitaan.  

Tavoitteeni yrityksen perustamisesta lähtien on ollut eläinten hyvinvoinnin lisääminen mm. nykyaikaiseen koulutukseen liittyvän tiedon jakamisen avulla. Tämä tavoite onkin onnistunut erinomaisesti, sillä Turun Murrella on järjestetty vuosien varrella kymmeniä eri asiantuntijoiden koulutustilaisuuksia, ja satoja kursseja, joissa kuulijoita ja oppijoita on ollut jo tuhansia. Kaikki Murren kouluttajat myös kouluttautuvat lisää jatkuvasti, ja näin meillä onkin monipuolinen osaaminen ja ammattitaito niin erilaisessa lajiosaamisessa kuin ongelmakäyttäytymisessä, ja kaikessa siltä väliltä!

Turun ryhmissäni treenaavat Murren edistyneimmät/kisaavat rally-tokoilijat. Koska koiramaailmaan mahtuu valtavasti niin erilaisia koiria kuin harrastuslajeja, Murrella kouluttaa lisäkseni myös muita ammattitaitoisia, sekä samat arvot omaavia kouluttajia. Lisäksi pidän erityisen tärkeänä hyvää yhteistyötä muiden kouluttajien, sekä alan toimijoiden kanssa. Turun seudulla meillä on useita tärkeitä yhteistyökumppaneita niin muissa koirakouluissa kuin muissakin koirien hyvinvointia lisäävissä palveluntarjoajissa. Vainuvoima on Murren pitkäaikainen yhteistyökumppani, koirahierojista Anu Toukonen (Tmi Murrellesi), eläinfysioterapeuteista FysioMuuvin Tiina Kuusisto ja eläinosteopaateista Mari Vidgren (Voimalaan). Murre on myös Koirahotelli Pia’s Dreamdogsin, ja ulkoilutus – ja hoitopalvelu PetPalvelun suosittelija. Toivomme löytävämme myös Hämeenlinnan alueelta yhteistyöverkoston, jonka avulla voimme entisestään lisätä ykkösprioriteettiämme, eli koirien kokonaisvaltaista hyvinvointia!

Linnan Murre starttaa toimintansa Hattulassa 1.5. 2021, ja vetovastuu toimipisteestä on Turun Murren luottokoutsilla Kristalla. Myös Hollolassa toimiva Turun Murren ”sisaryritys” Lahen Murre on alkujaan perustamani, mutta sittemmin siirtynyt uudelle yrittäjälle jatkamaan positiivisten koulutusmentelmien ilosanomaa Lahden alueella.

Toivotan koko Murren tiimin puolesta Linnan Murren uudet asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi Murrelaisten iloiseen joukkoon! Olemassaolevia asiakkaita puolestani haluan kiittää, sillä tyytyväinen asiakaskuntamme mahdollistaa Hattulan sivutoimipisteen starttaamisen.